Damai Keseorangan

Ketika ini saya sedang menjalankan tugas di Melaka. Di waktu kelapangan teman penghilang sunyi tentulah laptop tua ini. Tapi di Tanjong Keling ini, entah mengapa mudah benar saya mendapat inspirasi menulis. Saya abadikan detik-detik sewaktu tercetusnya ilham nak untuk mem-blog.

secawan_inspirasi

21.11.06.

6.39 pm.

Kopi dan Inspirasi : menikmati petang dengan seteguk kelegaan dan inspirasi yang datang mencurah-curah.

sesudah_syuruk

6.57 am.

23 Nov 2006.

Sesudah Syurukfajar menyinsing dari Selat Melaka ke Tanjong Keling, Melaka.

abg_Mat

8.32 pm.

23 Nov 2006.

Rock Selamba ‘Abang Mat’ menyanyi dan bermain gitar. I Live My Life For You (Firehouse) sebagai ‘opening’ . Diteruskan dengan lagu-lagu rock 80’s kebanyakannya Bon Jovi dan Guns n’ Roses. Final Countdown (Europe) sebagai ‘closing’.

Best giler. Gua cakap lu.

.

    • Mik
    • 24 Januari 2007

    Yup, sometimes live performance macam tu lebih best dari finalist AF. Wish list my other half nak tengok konsert Live Metallica.

  1. ahh..ko pun macam aku gak rupanya…melepak kat tepi pantai..aku stay kat Awana Kijal/Dungun/Kuantan….gile best…

    artis low profile yg buat live performance ada yg sgt bagus..dulu aku selalu port kat klcc, ada coffee house yg buat live performance..layan beb..

  2. suke lah tgk gambo laptop dgn kopi tu…

    • ayaq masak
    • 25 Januari 2007

    Nak bilik tuh!!

  3. mik : persembahan orang2 mcm tu dapat dilihat ‘kejujuran’ dan keikhlasan’ nya

    kertasterbang : melepak sekali sekala bro .. kat KLCC tu ada lagi. skrg ni dia lepak kat tunnel nak ke Aquaria lak .. sama style mcm kat Central Market dulu2

    dayah : tak sengaja masa tu. masa terpandang baru saya terpikir yang ia adalah gabungan yang saling melengkapkan, cehwah ..

    ayaq : tak boleh ! for members only .. hahahaha

  4. mmg cantik gambar2 tu.. walaupun dgn menggunakan hp.. tak tau apa nak kata lgi sbb aku mmg suka gambar tu… aku suka view camtu.. nampak lebih santai…

  5. ok jugak tu sesekali kau tulis pasal travelling.🙂

  6. amok : a’ah .. inspirasi dari blog kau lah tu ..🙂

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: