Kepada Mu Mereka Kembali .. Tragedi Bas Taiping

Saya hanya ingin menulis sedikit sahaja. tiba sudah masanya mangsa2 tragedi bas di Taiping kembali kepada Allah SWT. walaupun terlalu sedih, doakan dan redhai lah pemergian mereka. sayu membaca tentang Allahyarham Nazri, Allahyarham Kamis Said dan isterinya Allahyarhamah Zaiton Majid serta si anak yang terselamat dalam dakapan ibunya yang telah meninggal.

Malam tadi saya tidur sambil memeluk anak saya sambil terbayang kejadian yang berlaku itu. Syahdu. Apalah sangat nilai airmata kita yang tertitis berbanding dengan mereka yang kehilangan insan tersayang dalam tragedi itu. Semoga Allah menempatkan mereka di kalangan para salihin. AMIN.

  1. Harap tak kisah kalau saya include blog ini dalam blogroll saya.

    • Life Of ‘AKU’ The Episode
    • 14 Ogos 2007

    inna lillah wainna ilaihi rajiun … malam td terbace, terkejut jugak .. tak sangka … memang terburuk dalam sejarah …

    Moral : ingat mati

    • tongah
    • 14 Ogos 2007

    Tragedi ni memang sedih. Fatihah untuk saudara² seislam kita…

  2. Tahziah dan Al-Fatihah utk mangsa..dan 2-3 hari ni kita akan dengar/baca berbagai cadangan² … spt biasa…..

  3. Suefami .. terima kasih dan dialu-alukan. salam perkenalan.

    Life .. kita tunggu dan lihat apa perkembangannya. dan terima kasih atas lawatan ke sini

    Tongah .. semoga roh mereka dicucuri rahmat

    Jie .. kita semua dah bosan dengan cadangan lama tu

  4. yang hidup pasti akan mati..Al-fatihah

  5. Al fatihah..moga tidak berulang lg tragedi malang ini…

    • UncleJ
    • 15 Ogos 2007

    Jeff

    Dah khatam. Konvo bila ni? hihihi

  6. arsaili, nuriman … sama2 kita mendoakannya

    UncleJ … konvo biasanya hujung tahun. tunggu result dulu.. ekeke

  7. Sy baru blk dr blog KS… i’m in tears!

  8. kakjie. dia ok tu Insya Allah

    • akirasuri
    • 16 Ogos 2007

    salam.

    al-fatihah buat yang terkorban. juga buat junjungan besar Rasulullah saw, sahabat baginda, diri kita sendiri, kaum keluarga kita, sahabat kita, juga muslimin dan muslimat yg hidup atau yg telah meninggal dunia.

    Al-Fatihah~

  9. talian LPKP tidak berfungsi..sume main tai chi…yg kecewa, rakyat sendiri..

    • Life Of ‘AKU’ The Episode
    • 17 Ogos 2007

    salam alaik : jeffrockers ni kawan kepada KS ke ? sekadar bertanya, sbb slalu bka laman KS…
    “sesunggunya umat akhir zaman ni diserang dua penyakit, iaitu cintakan dunia dan takut mati “

  10. Depa ni bawak bas laju sangat – gaknya dok pasang lagu metal kot? hehehe mai tgk entri MEtal gua dedulu!

  11. Salam bro

    Dah nak ada sawang ler…

  12. aaa…betu la uncle j..nampak spider web nuhh

  13. akira .. Amin

    kertas .. agaknya bilalah tai chi nak diubah kepada wushu

    sf .. masa dia bawak bas dia tukar jadi setan tu ..

    uncleJ & arsaili .. kekeke biasalah spiderman sibuk menyelamatkan orang kan

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: