Bunga Api di Putrajaya

Masih ingat pertunjukan bunga api di Putrajaya sempena kemerdekaan ke-50 bulan Ogos yang lalu ? Kenangan bersama keluarga melihat percikan bunga api dan kunjungan seorang rakan telah saya tuliskan namun gambar-gambar yang diambil belum sempat saya paparkan sebelum ini.

Ini antara yang sempat dirakam melalui lensa saya sendiri semasa pertunjukan hari pertama (lokasi : PICC) dan hari terakhir (lokasi : tasik di Desa Pinggiran Putra) ..

bungapi-putrajaya-01.jpg bungapi-putrajaya-02.jpg bungapi-putrajaya-03.jpg

bungapi-putrajaya-04.jpg bungapi-putrajaya-05.jpg bungapi-putrajaya-06.jpg

bungapi-putrajaya-07.jpg bungapi-putrajaya-08.jpg bungapi-putrajaya09.jpg

  1. hmm…menarik gak gmbr2 yg di amik🙂

    pakai kamera digital SLR ke bro?

  2. bro..ok jugak gambar2 tu walaupun dah lama diambil..pandai bro ni amik gambar ye..belajar kat mana ni?

  3. Gambar no. 6 tuh macam bunga api perang nuklear je. Hehe.

  4. Khalid…
    kamera digital biasa je. amatur je.

    Uncle J…
    mengambil gambar ni antara hobi saya semenjak zaman kamera kodak lagi. tak belajar secara profesional pun.

    Affuan …
    aku sendiri teringat kat filem Saving Private Ryan bila tengok gambar tu .. hehe

    • penyubiru
    • 26 Oktober 2007

    baru berkesempatan upload ke? hehe.. aku pi tengok yg Italy punyer. tak sempat nak ambik gambor pasal duk sebuk dukung anak aku.abis..duk kat bawah tak nampak.orang ramai.

  5. gambar header tuh kat rumah ke eh? cun plak….

  6. salam bro…lawo aaa gambo tuh…nanti leh share ilmu..ekeke

  7. Penyu ..
    err .. ni lah akibat bertangguh2. kpd adik2 jgn contohi perangai abg ni ya. hehe. yg mlm 1st tu (pasukan Msia) org ramai tapi penguatkuasa Putrajaya suruh duduk kat Astaka depan PICC, tak ramai org.

    KNizam ..
    bukan kat umah saya tu. kat govt resthouse di PD

    Arsaili ..
    leh no prob bro. berkongsi ilmu buat pahala🙂

    • Life Of AKU The Episode
    • 28 Oktober 2007

    Salam … apa khabar ? oh ! gambar bunga api … kecil-kecil dulu minat main bunga api, siap modified ambil belerangnya lagi, kini hanya tggl nostalgia .. bunga api besar2 tak mampu nak beli … membazir duit ..

    • akirasuri
    • 28 Oktober 2007

    nice shot..
    mcm pro🙂

    • shahrulnizam
    • 28 Oktober 2007

    cantik…rugi ta pgi..

  8. Nasibnya Jeff sudi upload gambo bunga api ni….kempunan tau…..pergi hari tu jem teruk..dpt tengok api lampu jalan je…kahkahkah…:p

    btw…terimakasih, tak dpt jumpa orgnya..dpt dengar suara pun ok juga.

  9. Life …
    khabar baik. masa kecik tu minat main bunga api cap kuceng ke ?

    Akira ..
    macam je. tak pro

    Shahrulnizam ..
    tapa, thn depan ada lagi tu

    Jie ..
    tahun depan sapa nk dtg tengok bungapi bole tengok kt tasik depan rumah saya. nanti saya buatkan tiketnya hehehe

  10. jeff….umah sy mmg kena nek flight kalo nk dtg..tp maksud sy tu umah (blog).besanyer jeff selalu singgah blog unclej..jd on da way singgah la blog sy ..

    ~ bila2 nk dtg sabah kasi tau laa ~

    ~bunga api tu mmg cantek ssgt..my precious ade send mms aritu kt mama dia ni..

    ~ sy mmg suke sgt tgk bunga api..kalo kt kk x mis laa..

    ~ feel mase dia pecah kt atas tu cm ..ya ALLAH canteknyer..inilah nikmat mata..

  11. tak pegi ms bunga api ni dlu. nyesal plak rasa

  12. Combi …
    bagus begitu. kebanyakan kita cuma rasa seronok semata mata bila melihat bungapi. Jarang terfikir nikmat mata yang Allah beri🙂

    Hayad …
    kalau menyesal lain kali jangan dilepaskan😛😀

  13. jeff..sory ssgt !! sy nk link kt blog guna nick tu tp x dpt jd sy ingt jeff mane la pulakkk.

    ~ upanyer sy dah prnh dropby..

    ~ soryy ekk 😦

    • lydiarayyan
    • 31 Oktober 2007

    saya pernah tgk bunga api klua gambar mcm..gamba globe la..love la…bintang la..cun~~

  14. wah.. menarik gak hek.. sob sob..

  15. Combi
    tapa tapa .. ok ok

    Lydia
    iya cantik. syukur dapat menikmatinya🙂

    Maiurl
    tahu takpa .. hehe

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: